Učenici iz Višegrada na finalnom takmičenju u Banjaluci

SRNA - Jovana Borovčanin - 13. novembra 2014. 058.ba

Danilo Milisavljević i Katarina Šekarić

VIŠEGRAD – Učenici Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Višegrada Danilo Milisavljević i Katarina Šekarić, u okviru projekta „Shvatite nas ozbiljno – govorimo o mogućnostima“, prošli su u finale takmičenja za najbolji kratki film, koji govori o njihovoj generaciji.

Nastavnik razredne nastave u odjeljenju za djecu sa posebnim potrebama iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Višegradu Olivera Milisavljević kaže da ovaj projekat, prije svega, predviđa druženje zdrave populacije učenika sa djecom koja imaju probleme u razvoju.

„Oni su identifikovali probleme svojih vršnjaka sa teškoćama u razvoju i predložili rješenja i mogućnosti za poboljšanje njihovog položaja i učešća u zajednici“, pojašnjava Milisavljevićeva.

Ona je istakla da se za ovaj projekat prijavilo oko 15 učenika iz Višegrada, a da je njih osam odabrano da snime film.

Prema njenim riječima, finalno takmičenje biće održano u Banjaluci 25. novembra.

„Od 24 filma koja će biti prikazana u Banjaluci, autori šest najboljih biće nagrađeni putovanjem u Holandiju naredne godine“, kaže Milisavljevićeva.

Katarina Šekarić, učenica Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Višegrada, kaže da je kroz snimanje filma naučila da se treba držati zajedno i boriti kroz život.

„Filmove smo snimali na različitim lokacijama i ovo je bilo lijepo iskustvo koje ću dugo pamtiti“, rekla je Šekarićeva.

Danilo Milisavljević, učenik sedmog razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Višegrada, kaže da je malo drugova pristalo na snimanje filma, odnosno samo oni koji su željeli da se druže sa djecom sa posebnim potrebama.

Nosilac projekta je nevladina organizacija „DŽenesis projekt“ iz Banjaluke, zajedno sa UNICEF-om, USAID-om i Evropskom komisijom, a podršku su pružila resorna entitetska i ministarstva u Savjetu ministara BiH.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,