Uređivanje drvoreda u centru grada

11.11.2014.

Uredjivanje drvoreda u Foci

FOČA – U Foči je u toku uređivanje drvoreda u centralnim gradskim ulicama.

Nakon dječijeg parka u Donjem Polju, na red je došla Njegoševa ulica u kojoj je prije početka zime i snježnih padavina potrebno okresati 15 stabala.

Prema nalogu Opštinskog odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove, radove izvode pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice, radnici “Komunalca” i opštine.

Šef Odsjeka civilne zaštite Čedo Zelović kaže da se, prije svega, uređuju stabla koja predstavljaju opasnost za stanovništvo i materijalna dobra, te da će se nakon radova u centru preći i u druge dijelove grada.

“U dječijem parku smo uredili dvije velike topole i tri stabla na parkingu pored parka. Veliki problem nam predstavljaju vozila parkirana na ulicama, ali imamo nesebičnu pomoć Stanice javne bezbjednosti Foča i nadamo se da nećemo imati problema”, rekao je Zelović.

Za održavanje brojnih drvoreda u Foči, po kojima je ovaj grad prepoznatljiv, zadužena je zajednička komisija opštinskog Odjeljenje za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove, Komunalnog preduzeća “Komunalac” i Šumskog gazdinstva “Maglić”, čiji stručnjaci određuju na koji način se vrši okresivanje krošnji.