“Vidakovićevi dani” četrnaesti put u Rudom

27.11.2014.

Vidakovicevi dani

RUDO – Odbor za obilježavanje manifestacije “Vidakovićevi dani” održao je prvi sastanak, na kome je utvrđen program ove manifestacije. Dogovoreno je da manifestacija počne organizovanjem slikarske kolonije, u čast Milošu Vidakoviću (1891–1915), na kojoj će učestvovati mladi slikari iz 14 gradova BiH, Srbije i Crne Gore.

Specijalni gosti ovogodišnje manifestacije su književnik-akademik Matija Bećković i glumica Jelena Žigon.

Za drugi dan manifestacije zakazano je književno veče, na kome će, između ostalih, učestvovati Milica Bakrač, iz Nikšića, Slobodan Ristović, iz Užica, Jovanka Stojčinović, iz Doboja (predsjednik Udruženja književnika Republike Srpske) i drugi. U sklopu programa manifestacije “Vidakovićevi dani” održaće se promocije knjiga prof. dr Vojislava Maksimovića, istoričara i književnika Predraga Ostojića i književnika Radomira Raša Jagodića.

Treći dan manifestacije je veče folklora, u kome učestvuju: KUD “Sjenica” iz Sjenice, KUD “Romanijska luča” iz Sokoca, folklorna sekcija Bijelo Brdo – Štrpca i domaćin KUD “Prosvjeta” Rudo.

Po riječima Ilije Lučića, direktora Doma kulture “Prosvjeta” Rudo, ovi susreti su četrnaesti po redu i trajaće od 05. do 07. decembra 2014. godine.