Vuković prvi put protiv svoje Sutjeske

29.11.2014.

KK Prijedor - Dragan Vukovic

FOČA – Košarkaši Sutjeske možda nisu upoznati sa igrom i kvalitetima Prijedora pred današnji duel, ali jedno lice jako dobro poznaju. Član srebrne juniorske selekcije Sutjeske, plejmejker Dragan Vuković, od ove sezone novi je član Palalićeve čete.

Po prvi put, Gagi će sutra zaigrati protiv svoje Sutjeske. Halo Prijedor, ima li treme?

– Nikako, jedva čekam da dođem u Foču – priča Dragan Vuković. – Nemam nikakav pritisak, samo sam nestrpljiv. Samo čekam da utakmica krene i da pružim što bolju partiju protiv svog bivšeg kluba. Želim da se dokažem baš u ovom meču, da pokažem da vrijedim, jer u Sutjesci nisam dobio pravu šansu u prvom timu. Bez obzira što ću sutra biti na suprotnoj strani, dobrom igrom želim da pokažem i svom prvom treneru i čovjeku koji me je svemu naučio, Milenku Ivanoviću, da se njegov trud isplatio i da sam uspio nešto da napravim. Očekujem da ću imati podršku u svom gradu, biće zanimljivo.

Vuković ima motiva na pretek, a da li ga ima i Prijedor? Šta u njegovom novom timu očekuju pred okršaj sa Sutjeskom?

– Prošlog vikenda doživjeli smo nesretan poraz od Rudara kući i ova pobjeda bi nam mnogo značila pred krajiški derbi sa Borcem koji nas očekuje u narednom kolu. Po mom mišljenju, imamo dobar tim koji je u stanju da se suprotstavi Sutjesci. Nije da nismo imali problema, u Foču dolazimo bez našeg najboljeg igrača, Srđana Golubovića, za koga je, kako sada stvari stoje sezona završena zbog povrede leđa. Ukoliko se budemo borili i ostavili srce na terenu, nije nemoguće i da Prijedor stigne do dva boda. Biće ovo neizvijena utakmica do samog kraja – smatra Dragan Vuković.

Bivši plejmejker Sutjeske stekao je povjerenje trenera Prijedora, Danila Palalića. Dosadašnjim partijama ga je opravdao. Želimo mu da bude na visini zadatka i najbolji u redovima protivnika. Ali da njegov novi tim bodove ipak traži na drugoj strani. Gagi, srećno!