Aktivnosti Demokratskog centra „Nove nade“ iz Višegrada

10. decembra 2014. 058.ba

Nove nade projekat

PODRŠKA ŽENAMA IZ RURALNIH PODRUČJA

VIŠEGRAD – U okviru projekta „Ekonomsko osnaživanje žena u ruralnim područjima opštine Višegrad„ koga, uz finasijsku podršku Američke ambasade u BiH, provodi Demokratski centar “Nove nade“ iz Višegrada 10. decembra je održana prva, od tri planirane radionice posvećene kreiranju budžeta.

Pored Siniše Neškovića, koji je učesnice projekta upoznao sa planiranjem porodičnog biznisa, inžinjer poljoprivrede Marica Jovanović je govorila o proizvodnji rasada i raznih vrsta povrća u plastenicima.

Ljiljana Vuković, domaćica iz Obravlja u Mjesnoj zajednici Prelovo, ističe da su se članovi njenog domaćinstva i do sada bavili plasteničkom proizvodnjom.

-Nova saznanja, stečena kroz ovaj projekat, svakako će nam pomoći da tu proizvodnju unaprijedimo i povećamo, te viškove proizvoda ponudimo tržištu, kako bi popravili kućni budžet, ističe Vukovićeva.

Glavni menadžer „Novih nada“, Mila Gračanin je podsjetila da je ovim projektom obuhvaćeno 25 domaćinstava sa ruralnih područja opštine Višegrad, u kojima su žene nosioci poljoprivrednih domaćinstava.

-Po završetku projekta, u martu naredne godine, 10 odabranih žena dobiće plastenike sa pratećom opremom, naglasila je Gračaninova.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: