Aktivnosti Demokratskog centra „Nove nade“ iz Višegrada

10.12.2014.

Nove nade projekat

PODRŠKA ŽENAMA IZ RURALNIH PODRUČJA

VIŠEGRAD – U okviru projekta „Ekonomsko osnaživanje žena u ruralnim područjima opštine Višegrad„ koga, uz finasijsku podršku Američke ambasade u BiH, provodi Demokratski centar “Nove nade“ iz Višegrada 10. decembra je održana prva, od tri planirane radionice posvećene kreiranju budžeta.

Pored Siniše Neškovića, koji je učesnice projekta upoznao sa planiranjem porodičnog biznisa, inžinjer poljoprivrede Marica Jovanović je govorila o proizvodnji rasada i raznih vrsta povrća u plastenicima.

Ljiljana Vuković, domaćica iz Obravlja u Mjesnoj zajednici Prelovo, ističe da su se članovi njenog domaćinstva i do sada bavili plasteničkom proizvodnjom.

-Nova saznanja, stečena kroz ovaj projekat, svakako će nam pomoći da tu proizvodnju unaprijedimo i povećamo, te viškove proizvoda ponudimo tržištu, kako bi popravili kućni budžet, ističe Vukovićeva.

Glavni menadžer „Novih nada“, Mila Gračanin je podsjetila da je ovim projektom obuhvaćeno 25 domaćinstava sa ruralnih područja opštine Višegrad, u kojima su žene nosioci poljoprivrednih domaćinstava.

-Po završetku projekta, u martu naredne godine, 10 odabranih žena dobiće plastenike sa pratećom opremom, naglasila je Gračaninova.