Bioskop: Repertoar od 12. do 18. decembra

12.12.2014.

ANDRIĆGRAD – Od od 12. do 18. decembra posjetioci bioskopa „Dolly Bell“ u Andrićgradu moći će da pogledaju filmove “Levijatan” i “Hobit: Bitka pet vojski”.

 

Levijatan [19:00]

Film-Levijatan

IZVORNO IME: Leviathan
REŽIJA: Andrey Zvyagintsev
ULOGE: Elena Lyadova, Vladimir Vdovichenkov
ŽANR: Drama
GODINA: 2014
TRAJANjE: 140 min
CIJENA: 3 KM

SADRŽAJ FILMA:

„Levijatan“ je zasnovan na biblijskoj priči o Jovu, smeštenoj u modernu Rusiju. Kolja živi u malom gradu na obali Barencovog mora na sjeveru zemlje. Drži svoju automehaničarsku radnju. Radnja je locirana odmah pored njegove kuće, u kojoj živi sa svojom mladom ženom i sinom iz prethodnog braka. Lokalni moćnik želi da mu preotme posao, kuću i zemljište. Kako moćnik postaje sve agresivniji u svojim namjerama, Kolja će zamoliti svog prijatelja, moskovskog advokata, da mu pomogne, ne sluteći da će mu to zauvjek promjeniti život…

 

Hobit: Bitka pet vojski [20:00]

Hobit: Bitka pet vojski

IZVORNO IME: The Hobbit: The Battle of the Five Armies
REŽIJA: Peter Jackson
ULOGE: Martin Freeman, Luke Evans, Cate Blanchett…
ŽANR: TNaučna fantastika, avantura
GODINA: 2014
TRAJANjE: 156 min
CIJENA: 3 KM

SADRŽAJ FILMA:

Odlučujuća bitka u Međuzemlju vodi se krajem 2941. godine i trećeg doba ispod planine Erebor. Ona donosi povratak zmaja Smauga kojeg je poznata družina u ppredhodnom nastavku protjerala iz njegovog staništa.

Ljuta i opasnija nego ikada ova neman biće stalna prijetnja stanovnicima Dugog jezera. Dok će Thorin biti opsjednut ponovo osvojenim blagom, Gandalfa će brinuti hoće li stanovnici Međuzemlja prepoznati pravu opasnost koja dolazi u liku Saurona.