Bioskop: Repertoar od 19. do 25. decembra

bioskop.andricgrad.com - 19. decembra 2014. 058.ba

ANDRIĆGRAD – Od od 19. do 25. decembra posjetioci bioskopa „Dolly Bell“ u Andrićgradu moći će da pogledaju filmove „Francuskinje“ i „Egzodus: Bogovi i kraljevi“.

 

Francuskinje [18:00]

Film-Francuskinje

IZVORNO IME: Sous les jupes des filles
REŽIJA: Audrey Dana
ULOGE: Laetitia Casta, Isabelle Adjani, Vanessa Paradis…
ŽANR: Komedija, romantična drama
GODINA: 2014
TRAJANjE: 116 min
CIJENA: 3 KM

SADRŽAJ FILMA:

Jedanaest žena iz 21. vijeka u Parizu, u proljeće, po nestabilnom vremenu, kakve su i naše junakinje u toku ovih 28 dana.

Raskidi, nove ljubavi, bolesti, veze, seksualnost, vesele bure života koje neće ni njih poštedjeti, a samo humorom će prevazići teške trenutke. One nemaju nikakve veze jedna s drugom, ali onda, pojaviće se zajedno u jednoj lažiranoj sceni koja prikazuje njihovu slobodu i humor koji se suočavaju sa njihovim personifikacijama: ekspresnim i uznemirujućim promjenama kod žena danas.

 

Egzodus: Bogovi i kraljevi [20:00]

Film-Egzodus

IZVORNO IME: Exodus
REŽIJA: Ridley Scott
ULOGE: Christian Bale, Aaron Paul, Joel Edgerton…
ŽANR: Drama, istorijski
GODINA: 2014
TRAJANjE: 150 min
CIJENA: 3 KM

SADRŽAJ FILMA:

Mojsije izvodi Jevreje iz Egipta na slobodu u obećanu zemlju, nakon sukoba sa egipatskim faraonom Ramzesom II. Priča filma je zasnovana na Knjizi Izlaska, koja je dio Starog zavjeta. Poznatom holivudskom reditelju Ridliju Skotu je bilo bitno da prikaže manje poznate detalje iz života Mojsija i Ramzesa II. Film je sniman u Španiji, Maroku i Engleskoj.

Kristijan Bejl kao Mojsije i Đoel Edgerton kao Ramzesa II dvoje su nerazdvojnih prijatelja koji su odrasli zajedno. Ali sudbina im je namijenila sasvim drugačije uloge. Spletom okolnosti postaće smrtni neprijatelji, ali i svjedoci najvećih čuda u ljudskoj istoriji…

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: