Deda Mraz obradovao mališane u Klincogradu

27.12.2014.

klincograd u Foci

FOČA – U susret praznicima,  Dječija igraonica Klincograd organizovala je Novogodišnji maskenbal. Prostorije igraonice bile su mjesto gdje su se sastali mnogi likovi iz bajki i basni, vile, lovci, vještice, pčelice, spajdermeni i mnogi drugi.

Nakon maskembala, jer su djeca bila dobra ove godine i slušala svoje roditelje, stigao je i Deda Mraz, najveća dječija radost. Sa velikom bjelom vrećom on je donio poklone za sve mališane.

Obećali su Deda Mrazu da će i naredne godine biti dobra djeca, slušati svoje roditelje, igrati se sa loptom i učiti nove pjesmice, kako bi i naredne godine dobili paketiće: „Slušao sam mamu i tatu i Deda Mraz mi je dao poklon“, rekao nam je David. Katarina Kulić kaže da nije recitovala pjesmicu Deda Mrazu ali da je ipak dobila paketić: „Nisam recitovala pjesmicu, ali mislim da sam zaslužila paketić i dobila ga“. Nikola se maskirao u lovca: „Imao sam lovačko odjelo, kačket, dvogled i pušku, masku mi je pravila mama“, rekao je Nikola.

klincograd u Foci 2

Dječija igraonica Klincograd odlučila je da u susret Novoj godini jedno veče bude drugačija. Roditelji i vaspitači zadovoljni su dječijim maskama i njihovom maštovitošću u izboru maski, kaže Zvjezdana Kulić, vaspitač u Klincogradu: „Roditelji su, kao i uvijek sarađivali sa nama, osmislili smo zajedno sa djecom mnoge maske i bilo je puno zabave. Ove godine akcenat smo stavili na pismo Deda Mraza, gdje ih je on opomenuo da neće dobiti paketiće ako puno vremena provode pored računara igrajući igrice. Deda Mraz je uticao na djecu i oni su obećali da će više vremena provoditi na svježem vazduhu, igrajući se sa loptom i drugih dječijih igara“, rekla je Kulićeva.

Novogodišnja podjela paketića u Klincogradu je tradicionalna manifestacija koja se održava svake godine u susret praznicima.