Drva za 76 porodica

Glas Srpske - Radmila Đević - 10. decembra 2014. 058.ba

Drva-sjekira

FOČA – Opština Foča izdvojila je i ove godine oko 30.000 maraka za obezbjeđivanje ogreva socijalno ugroženim porodicama, a po pet metara drva dobilo je 76 domaćinstava.

Načelnik Radisav Mašić kaže da je opština ispoštovala sve zahtjeve mjesnih zajednica i po njihovim spiskovima dodijelila ogrev.

– Vrijednost pojedinačnog paketa od pet metara drva iznosi 400 maraka, a važno je da su drva svima dostavljena prije prvih snjegova – rekao je Mašić.

Među korisnicima koji su dobili ogrev je i šestočlana porodica Simović.

– U porodici niko ne radi, a imamo bolesno dijete za čije je lijekove potrebno mnogo novca. Zato će nam ova pomoć mnogo olakšati zimu – kaže Zorica Simović.

Osim drva za najugroženije, opština Foča izdvojila je i 30.000 maraka za jednokratnu pomoć u visini od 50 KM za 600 penzionera. Spisak prioriteta za novčanu pomoć za ovu kategoriju sačinilo je opštinsko Udruženje penzionera.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: