Elektrodistribucija: Sanirana većina kvarova

SRNA - Aleksandra Janković - 29. decembra 2014. 058.ba

Snijeg u Foci

FOČA – Radnici „Elektrodistribucije“ u Foči uspjeli su da saniraju većinu kvarova na elektro-mreži, koje su izazvale snježne padavine, a bez struje su i dalje Budanj kod Miljevine i dio Slatine prema opštini Čajniče.

Šire područje Čelebića ponovo je pod naponom, a struju ponovo imaju sela uz magistralu prema Tjentištu, kao i prigradsko naselje Lazarevo.

Ekipe preduzeća zaduženih za zimsko održavanje lokalnih puteva „Ventuno“, „Srbinje-putevi“ i „Izvor“ od juče čiste saobraćajnice prema Bolnici, Jošanici, gradskim grobljima i deponiji, te ostale putne pravce prema prioritetima.

Centralne gradske ulice danas su samo posute solju, dok bi grtalice trebalo da prođu u poslijepodnevnim časovima, rečeno je u opštinskom Odjeljenju za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove.

Iz seoskih mjesnih zajednica pozivi za intervenciju zimskih službi stizali su iz Kozje Luke, do koje je danas mašina pročistila put, te iz Meštrevca na granici sa Crnom Gorom, koji, kako kažu u opštini, nije u prioritetu, pa će lokalni put prema toj mjesnoj zajednici biti čišćen narednih dana.

Gradske trotoare i trgove čiste radnici „Komunalca“, a iz opštine je upućen poziv zajednicama etažnih vlasnika, vlasnicima poslovnih objekata i privatnih kuća da se uključe u akciju čišćenja.

Na radost najmlađih stanovnika Foče, snijeg je na području ove opštine padao više od 24 časa, a padavine se prestale danas oko podneva.

Visina snježnog pokrivača iznosi od 20 centimatara, koliko je palo u gradu, do više od 50 centimetara u brdsko-planinskim dijelovima opštine.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,