Iz štampe izašao novi broj časopisa „Dabar“

09. децембра 2014. 058.ba

Casopis Dabar 49

VIŠEGRAD – Iz štampe je izašao 49-ti broj časopisa „Dabar“, Izdavačke kuće Mitropolije dabrobosanske sa sjedištem u manastiru Svetog Nikolaja u Dobrunskoj Rijeci kod Višegrada.

U uvodnoj poruci Mitropolit dabrobosanski Nikolaj objavljuje tekst pod naslovom „Sveti Sava-duhovni roditelj“, a tu je i tekst „Napasti, nevolje, nesreće“, zatim tekstovi „post“, „Domaćini“, „Za slogu i jedinstvo“, „O monahovanju“, „Idemo tamo, gde nam je kolevka“, „O Isusovoj molitvi“, te tekst „Pravoslavlje u srpskim narodnim pesmama“.

Najnoviji broj „Dabra“ objavljuje i tekstove pod naslovom „Sreća dece nije u bogatstvu koje im roditelji ostavljaju“, „Pričešćivanje“, „Put ka spasenju“, „Šta znači odreći se sebe“, i „Hiljadu i tristo kaplara“.

Na dječijim stranama objavljene su pjesme učenika osnovne škole iz Rudog, kao i poučne kratke priče, a u prilogu „Dabrov informator“ aktuelna dešavanja na području Mitropolije dabropbosanske između dva broja časopisa „Dabar“.

Na kolor stranama najnoviji „Dabar“ objavljuje foto reportaže sa vidovdanske svečanosti osvećenja hrama Svetog velikomučenika Kneza Lazara u Višegradu, izgrađenog u kompleksu Andrićgrada, te o jubileju – dvadeset godina od osnivanja Bogoslovskog fakuklteta u Foči.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: