Izložba slika članova Slikarskog uranka iz Podgorice

SRNA - Aleksandra Janković - 08. децембра 2014. 058.ba

Izlozba slika u Foci

FOČA – U Foči je večeras otvorena izložba slika članova podgoričkog Udruženja „Slikarski uranak“ na kojoj će se predstaviti 39 autora sa po jednim radom.

Predsjednik Udruženja, akademski slikar Dragoljub Brajović ističe da „Slikarski uranak“ postoji 21 godinu i da okuplja više od 400 članova – slikara, književnika i publicista, muzičara, naučnika i drugih stvaralaca kojima je zajednička ljubav prema umjetnosti.

„Naši članovi su sa prostora cijele bivše Jugoslavije, ali i sa svih kontinenata, a najaktivniji smo mi iz Podgorice. Među slikarima, najviše je amatera izrazito posvećenih umjetnosti, a ima i nas koji smo školovani umjetnici“, rekao je Brajović.

Zamjenik predsjednika Udruženja Vesna Oborina, koja je po zanimanju ljekar, osim slikanja, bavi se i pisanjem poezije.

„Na ovoj izložbi nastojali smo da prikažemo prije svega pejzaže koji će pokazati ljepote Crne Gore, onako kako je mi vidimo“, rekla je Oborina.

Otvarajući izložbu, načelnik opštine Foča Radisav Mašić istakao je da je riječ o veoma specifičnom udruženju čiji su članovi veliki entuzijasti koji ovakve turneje organizuju o svom trošku.

„Upravo to je snaga ovog udruženja, što ih je objedinila ljubav prema slikarstvu i ovo je ideja koju treba pozdraviti i njegovati gdje god je to moguće“, rekao je Mašić i najavio mogućnost saradnje fočanskih i podgoričkih slikara.

Direktor fočanskog Centra za kulturu i informisanje Vladimir Pantović naglasio je da je posebnost izložbe to što je zastupljen veliki broj autora. „Nadamo se da je ovo samo početak lijepe i plodonosne saradnje sa Udruženjem žSlikarski uranakž“, rekao je Pantović.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: