Košarkaši Rogatice deklasirali Bratunac

07.12.2014.

KK Rogatica

ROGATICA – U odličnoj košarkaškoj predstavi Rogatičani su deklasirali ekipu Bratunca sa velikih 28 poena razlike, na kraju utakmice semafor je pokazivao rezultat 83:55.

Bilo je ovo još jedno odlično izdanje Rogatičana, možda i najbolje u dosadašnjem dijelu prvenstva, kojim su pokazali da će igrati vidnu ulogu u tekućem šampionatu I lige RS.

Od početka susreta domaći tim je nametnuo tempo, igrali su vrlo dobro u odbrani, agresivno i borbeno u napadu i već nakon prvog perioda su imali prednost od deset koševa, bilo je 26:16.

I u drugoj četvrtini ništa se posebno nije mijenjalo na terenu pa se vođstvo povećavalo, tako da gosti nijednog momenta nisu uspijevali da dođu do daha i presjeku nadahnutu igru Rogatičana pa je na odmoru rezultat glasio 45:27.

I nastavak meča donio je isti tempo, istina gosti su za nijansu zaigrali angažovanije pa se vodila uglavnom izjednačena borba u kojoj su na kraju treće dionice košarkaši Bratunca uspjeli da riješe ovaj period rezultatom 13:15 i u završnicu se ušlo sa rezultatom 58:42.

A onda je uslijedila kanonada košarkaša Rogatice koji su rešetali koš Bratunca sa svih pozicija. U poslednjih pet minuta prednost je dostigla velikih 30 poena razlike pa su priliku dobili i mlađi igrači sa manjom minutažom koji su je iskoristili na najbolji načini uspjeli da očuvaju visoko vođstvo.

U redovima domaćina Nemanja Okiljević je postigao 16 poena, dok je Miroslav Kovač 15 puta pogađao protivniški koš. U gostujućem sastavu Nikola Rajković je 11 puta bio strijelac a Nemanja Pavlović je postigao poen manje.

KK Rogatica – KK Bratunac 83:55
(26:16; 19:11; 13:15; 25:13)

Sporska dvorana u Rogatici.
Gledalaca: 100.
Sudije: Dragan Komar, Milen Mišeljić (Trebinje), Vladimir Ćosović (Foča).
Delegat: Sreten Kovačević (Trebinje).

Rogatica: Kojić, Balčaković 2, Okiljević 16, Mrkajić 9, Rističević 7, Tešević 1, Pečenica 13, Kosorić 9, Milidrag 11, Kovač 15. Trener: Mladen Šibalija.

Bratunac: Alempić 4, Deurić 8, Lazić 5, Kovačević 9, Rajković 11, Mihajlović, Stupar, Alempić 2, Radosavljević, Pavlović 10, Gajić 6. Trener: Ognjen Radić.