Košarkaši Rogatice trijumfovali u Foči

20.12.2014.

Sportska dvorana u Foči

FOČA – Košarkaši Rogatice su potvrdili da su najprijatnije iznenađenje tekućeg prvensta u eliti RS, u komšijskom derbiju su nadigrali Sutjesku i fočansku dvoranu napustili uzdignuta čela.

Većim dijelom susreta Rogatičani su opravdali ulogu blagog favorita u ovom duelu i upisali nove bodove koji su ih ostavili u vrhu tabele.

Treba istaći i da je domaći sastav pružio jak otpor, u pojedinim trenutcima Fočaci su bili blizu preokreta ali ipak su na kraju morali čestitati komšijama na zasluženoj pobjedi.

Nakon prve četvrtine nije se naslućivalo da će gosti izaći kao pobjednici, igrali su dosta nepovezano pa su to domaći igrači iskoristili i riješili ovaj period sa pet poena prednosti, bilo je 17:12.

U drugoj dionici potpuno druga slika na terenu. Rogatičani su zaigrali mnogo angažovanije, odlično u odbrani i anulirali vođsto Sutjeske pa se na odmor otišlo sa rezultatom 28:29 u korist gostiju.

Slično je bilo i u nastavku utakmice iako je i jedan i drugi tim igrao čvrsto u odbrani ekipa Rogatice je bila bolja u napadu i uvećala prednost pa je prije početka poslednje četvrtine na semaforu stajalo 41:46 za gostujući sastav.

Ušlo se u neizvjesnu završnicu, igralo se poen za poen, domaći sastav se opasno približio, Sutjeska je na kraju dobila ovaj period sa 18:17 ali nije to bilo dovoljno da trijumfuje nad vrlo dobrim Rogatičanima koji su slavili sa 59:63.

U domaćem sastavu dominirao je Ivan Radović sa 23 postignuta poena, dok je u sastavu gostiju Miroslav Kovač bio nešto bolji od ostalih i pogađao koš Sutjeske 21 put.

KK Sutjesk – KK Rogatica 59:63
(17:12; 17:11; 13:17; 18:17)

Sportska dvorana u Foči.
Gledalaca: 300.
Sudije: Radanović, Mišaljić i Kovačević (Trebinje).

Sutjeska: V.Radović 7, I.Radović 23, Bodiroga 3, Šolaja 5, Vuković, Milanović, Prodanović 6, S.Radović 6, Ivanović 1, Devrnja 8. Trener: Ljubiša Kovačević.

Rogatica: Kojić, Balčaković, Okiljević 9, Rističević 3, Tešević 3, Pečenica 10, Puhalac, Kosorić 6, Milidrag 7, Kovač 21. Trener: Mladen Šibalija.