Krsna slava Sokolove Kućne radinosti

26. decembra 2014. 058.ba

Soko-slava

ČUVARI TRADICIJE STARIH BAKA

VIŠEGRAD – U Narodnom domu manastira Svetog Nikolaja u Dobrunskoj Rijeci 25. decembra članice Kućne radinosti, Srpsko sokolskog društva „Soko“, proslavile su Krsnu slavu Svetog Spiridona Čudotvorca.

Čin lomljenja slavskog kolača obavio je arhimandrit Jovan Gardović. On je u kraćoj besjedi istakao značaj rada ove Sokolove sekcije na očuvanju tradicije izradom tkanih, pletenih i vezenih predmeta, po starim mustrama.

Soko-slava 2

– Aktivnosti Sokola i njegovih sekcija primjer je kako se dobrom organizacijom, uz okrilje Srpske pravoslavne crkve, može raditi, vaspitavati i stvarati. Tako tridesetak članica Kućne radinosti, koja uspješno djeluje pri Sokolu, stvara unikatne predmete po uzoru naših baka, rekao je arhimandrit Gardović.

Prigodnim programom slavu su upotpunili mladi glumci iz područne osnovne škole u Dobrunu, kolektivni članovi Sokolove Dramske sekcije.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,