KUD Foča igrao „Kolo prijateljstva“ u Šapcu

Nataša Miletić - Radio Foča - 16. децембра 2014. 058.ba

KUD Foca u Sapcu

Kulturno-umjetničko društvo „Abrašević“ iz Šapca bilo je domaćin festivala folklora na kojem su kolo prijateljstva, sa domaćinom, igrali Kulturno-umjetničko društvo „Šumadija“ iz Gornjeg Milanovca i Kulturno-umjetničko društvo „Foča“.

Dječiji ansambli iz našeg društva predstavili su se sa tri koreografije, „Sličice sa vašara“, „Igre iz Šumadije“ i „Igre iz Niša“.

Nakon povrtaka iz Šapca, mali folkloraši su nam potvrdili da su se lijepo proveli, te da se šabačka publika oduševila njihovom igrom: „Publika u Šapcu je bila oduševljena našom igrom, pozdravili su nas velikim aplauzom. I njihovi igrači su mnogo dobri, koreografije su nam se svidjele“, kaže Anastasija Gavran, član dječijeg A ansambla.

Dječiji ansambli KUD-a Foča imali su veoma dobar nastup, koji je pokazao kvalitetan rad sa djecom, smatra sekretar KUD-a Foča Aleksandar Stanić: „Nastup je bio odličan, nema velike razlike u igri našeg društva i druga dva društva iz Srbije, zbog toga što je rad vidljiv i što smo sve koreografije postavili sa profesionalnim koreografom Slavicom Mihailović“, rekao je Stanić i dodao da je Uprava KUD-a Foča i KUD-a „Abrašević“ dogovorila dalju saradnju, gdje će KUD Foča imati koreografsku i muzičku pomoć od šabačkog društva.

U povratku iz Šapca, članovi KUD-a Foča posjetili su Tršić, rodno mjesto Vuka Stefanovića Karadžića.

Kulturno-umjetničko društvo „Abrašević“ iz Šapca je najstarije kulturno-umjetničko društvo u Srbiji, sa tradicijom od 110 godina, i prvo društvo koje je ponijelo ime poznatog srpskog pjesnika Koste Abraševića.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,