Novogodišnji paketići i djeci sa posebnim potrebama

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 31. decembra 2014. 058.ba

Paketici djeci sa posebnim potrebama u Rogatici

ROGATICA – Pred nastupajuće novogodišnje i božićne praznike u Rogatici je djeci podijeljeno dosta paketića sa slatkišima i igračkama.

Za dobivanje poklon paketića negdje je starosna granica bila 7, negdje 10 i izuzetno 12 godina. Toga se, međutim, nisu držali u novoformiranom Udruženju djece i omladine sa posebnim potrebama „Mladost“, koje je po prvi put organizovalo ovakvu svečanost. Oni su poklon paketiće obezbijedili za svih 18 članova, koliko ih je u dobi do 20 godina trenutno registrovano u Udruženju, reče njegov direkktor Momčilo Ivković.

– Udruženje smo, dodao je on, formirali prije nešto više od mjesec dana. U tome nas je podržao načelmnik opštine Tomilav Puhalac. Uz njegovo razumjevanje dobili smo i prostorije za rad sa našim članovima u zgradi bivše Ekonomske škole.

Paketici djeci sa posebnim potrebama u Rogatici 2

Udruženje će najveću pažnju posvećivati rehabilitaciji naših članova kroz rad sa njima, okupljanje i druženje. Pokušaćemo, opet uz podršku opštine i ljudi dobre volje, i da obezbijedimo stručnjake za rad sa našim članovima. Tražićemo i mogućnosti zapošljavanja onih koji eventualno mogu raditi na nekim poslovima.

I ovoj maloj, ali visoko humanoj svečanosti, prisustvovao je načelnik opoštine Tomislav Puhalac, koji je i njen pokrovitelj, i u kraćem obraćanju čestitao dolazeću Novu godinu prisutnoj djeci i njihovim roditeljima koji uz roditeljsku ljubav, nose i veliko breme briga za svoje najmilije.

U granicama mogućnosti načelnik je obećao punu podršku radu Udruženja koje će, reče, imati poseban tretman u budžetu opštine i kod njega lično.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: