Održan koncert duhovne muzike

SRNA - Jovana Borovčanin - 27. decembra 2014. 058.ba

Koncert u Institutu

ANDRIĆGRAD – U okviru naučnog skupa posvećenog Branku Ćopiću, večeras je u Galeriji Andrićevog instituta u Andrićgradu održan koncert duhovne muzike Pančevačkog srpskog crkveno pjevačkog društva.

Dirigent hora Vera Carina kaže da je ovo najstariji ansambl ove vrste koji zauzima jedno od najznačajnijih mjesta u muzičkoj istoriji srpskog naroda i kulture.

„U Andrićevom institutu izveli smo srpski duhovni program i smatramo da mi, predstavnici srpske kulture, moramo, prije svega, da srpsku kulturu uzdižemo, a onda i sve ostale“, rekla je Carina i dodala da hor iza sebe ima mnogo gostovanja i takmičenja u različitim državama.

U večerašnjem programu Pančevačko srpsko crkveno pjevačko društvo izvelo je djela Kornelija Stankovića, Koste Manojlovića, Vlastimira Peričića, Isidora Bajića, Mite Topalovića, te petu rukovet Stevana Stojanovića Mokranjca.

Pančevačko srpsko crkveno pjevačko društvo učestvovaće sutra ujutru u liturgiji u crkvi Svetog kneza Lazara u Andrićgradu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,