Ogrev za socijalne kategorije i novčana pomoć penzionerima

Optina Foča - 02. decembra 2014. 058.ba

Drva

FOČA – Opština Foča i ove godine izdvojila je iz budžeta više od 30.000 maraka za obezbjeđivanje ogreva socijalno ugroženim porodicama. Uz saglasnost Centra za socijalni rad i na prijedloge predsjednika Savjeta mjesnih zajednica, po pet metara drva dobilo je 76 domaćinstava.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić kaže da je opština ispoštovala sve zahtjeve mjesnih zajednica i po njihovim spiskovima dodijelila ogrev.

– Vrijednost pojedinačnog paketa od pet metara drva za svakog korisnika iznosi 400 maraka, a važno je da su drva svima dostavljena prije prvih snjegova. Mi nastavljamo sa ovom praksom i ubuduće – kaže Mašić.

Među korisnicima koji su dobili ogrev je i šestočlana porodica Simović. Majka Zorica Simović ističe da im je ova pomoć opštine od višestrukog značaja.

– Sama pomisao da smo mi šestočlana porodica u kojoj niko ne radi, da imam bolesno dijete, da nam treba za lijekove, govori o tome da nam je ova pomoć značajna i da će nam mnogo olakšati zimu – kaže Simovićeva.

Osim drva za najugroženije, opština Foča izdvojila je i 30.000 maraka za jednokratnu pomoć u visini od 50 KM za 600 penzionera. Spisak prioriteta za novčanu pomoć za ovu kategoriju izradilo je opštinsko Udruženje penzionera.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,