Ove godine liječeno 12.000 pacijenata

SRNA - Aleksandra Janković - 30. децембра 2014. 058.ba

Bolnica u Foci

FOČA – U Univerzitetskoj bolnici u Foči, čiji je kapacitet 220 kreveta, ove godine liječeno je 12.000 pacijenata, ne samo iz stare Hercegovine, već sa šireg područja, od Trebinja do Istočnog Sarajeva i Zvornika, istaknuto je na novogodišnjem prijemu koji je direktor Bolnice Veljko Marić organizovao za predstavnike medija.

Marić je podsjetio da je bolnica u Foči, sa 400 zaposlenih, od kojih je 100 ljekara, baza Medicinskog fakulteta, pa u njoj neophodno iskustvo stiču budući zdravstveni stručnjaci.

„U 2015. godini realizujemo projekat energetske efikasnosti, u okviru kojeg ćemo dobiti novu kotlovnicu na biomasu, obnoviti fasadu i prozore, čime ćemo unaprijediti uslove za boravak pacijenata i za rad osoblja naše ustanove“, rekao je Marić.

On je istakao da je budžet Univerzitetske bolnice veći od budžeta opštine Foča, te da je za 2015. godinu planiran u ukupnom iznosu od 15 miliona KM.

„Ovakav rad bi morale da prepišu i druge radne organizacije u opštini, jer Foča mora ići naprijed i mora biti lider u staroj Hercegovini“, rekao je Marić.

Marić je zahvalio predstavnicima medija za dobru saradnju i poželio da ta saradnja u narednoj godini bude još bolja, u interesu pacijenata.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,