“Pčelica Maja 3D” i “Drakula: Neispričana priča” u Rogatici

16.12.2014.

ROGATICA – U Centru za kulturu i sport, 17. decembra (srijeda) biće prikazana dva nova i zanimljiva bioskopska ostvarenja u 2014. godini.

Film-Pcelica Maja

U prvoj projekciji od 18.00 časova biće prikazan dugometražni animirani film za najmlađe „Pčelica Maja“ u 3D tehnici. Maja je mlađahna, nemirnog duha, ne želi da živi prema ustaljenim pravilima košnice, a nema ništa ni protiv drugarstva sa omraženim stršljenovima. Nakon nestanka Kraljevskog meda glavni osumnjičeni su upravo stršljenovi, a sa njima i Maja kao saučesnik. Maji više niko ne vjeruje osim njenog najboljeg druga koji će joj pomoći da pronađu pravog krivca i vrate harmoniju u kraljevstvo…

Film-Drakula

Od 20.00 časova slijedi nešto drugačija priča o Vladu III, vlaškom vladaru poznatijem po tome što je poslužio kao inspiracija za književni lik grofa Drakule. „Drakula: Neispričana priča“ se bavi vremenom koje je prethodilo njegovom prelasku na „tamnu stranu“, tj. okretanju mračnim silama da bi zaštitio svoju porodicu i narod.. Film je kombinacija istorijske borbe sa Otomanskim carstvom i teškim odlukama koje je ovaj vladar morao da donese, sa fantastičnim elementima po kojim su filmovi o Drakuli zapravo i najpoznatiji.

Režiser spektakla je Geri Šor koji prvi put režira dugometražni film, a u naslovnim ulogama su Luk Evans (glumio u serijalu „Hobiti“), Dominik Kuper („Need for speed“) i Sara Gadon („Neprijatelj“).

Ulaznice se mogu nabaviti na dan projekcije po cijeni od 4 KM.