Počeli 14. „Vidakovićevi dani“

SRNA - Jovana Borovčanin - 06. decembra 2014. 058.ba

Vidakovicevi dani u Rudom

RUDO – Izložbom Međunarodne likovne radionice „Miloš Vidaković“, koju je otvorio likovni kritičar Radomir Rašo Jagodić, počeli su 14. „Vidakovićevi dani kulture“ u Rudom.

Na izložbi su predstavljeni radovi 12 mladih likovnih stvaralaca iz osam opština Srbije, Crne Gore i BiH.

Jagodić je istakao važnost kulturne manifestacije „Vidakovićevi dani“, čiji je cilj da preraste u likovnu koloniju.

„Ovo je već tradicionalno obilježavanje kulturne manifestacije, a ove godine njen sadržaj se obogaćuje, istovremeno, pružajući priliku mladima da budu stvaraoci, kao što je u to u svoje vrijeme bio i sam Miloš Vidaković“, rekao je Jagodić.

Vidakovicevi dani u Rudom

Na sinoćnjoj svečanoj akademiji besjedu posvećenu Milošu Vidakoviću govorili su akademici Matija Bećković i Vojislav Maksimović, a srpska glumica Jelena Žigon govorila je stihove Miloša Vidakovića.

Muzički dio akademije uveličali su hor „Sveti knez Lazar“ iz Priboja, Bojana Peković i glumica Jelena Žigon interpretirajući pjesme iz kosovskog ciklusa.

Večeras za 18.00 časova najavljeno je književno veče, u kojem će učestvovati književnici iz Srbije i Republike Srpske.

Za 19.00 časova planirane su promocije knjiga akademika Vojislava Maksimovića „Prvi svetski rat“, istoričara Predraga Ostojića „Drinski region“ i knjiga „Crteži i pesme“ Radomira Raše Jagodića.

Kulturna manifestacija „Vidakovićevi dani“ biće završena sutra pjesmom i igrom foklornih grupa.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: