Počeo 31. memorijalni šahovski urnir „Ratomir-Rato Brkić“

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 13. decembra 2014. 058.ba

Sah u Rogatici

UČESTVUJE 26 ŠAHISTA IZ ROGATICE I OKOLINE

ROGATICA – U organizaciji Šahovskog kluba „Gorski Termag“ jutros je u Rogatici počeo 31. memorijalni šahovski turnir „Ratomir-Rato Brkić“, kojim se vraća sjećanje na ovog istaknutog šahistu koji je bio ponos kluba, a čiju je blistavu šahovski karijeru prekinula smrt, nakon saobraćajne nesreće, oktobra 1980. godine.

Na turniru se okupilo 26 šahista iz Rogatice i okolnih mjesta. Među njima su Fide majstori Predrag Batinić, Vladimir Bilić i Lazar Stavnjak, po sedam majstorskih kandidata iz Istočnog Sarajeva i Sarajeva, po dva sa Pala i Sokoca, četiri iz Rogatice i Miroslav Mršević iz Priboja, u Srbiji, koji je tureniru obezbjedio i međunarodni karakter.

Turnir se igra u devet kola po švajcarskom sistemu i novim pravilima Fide sa tempom igre 10 minuta po igraču.

Sah u Rogatici

Pozdravljajući prisutne na turniru predsjednik ŠK „Gorski-Termag“ Radovan Rosić zahvalio se svim prisutnim šahistima što su i ove godine, u ovolikom broju, došli da vrate sjećenje na Ratu Brkića, jednog od najboljih članova koga je iznjedrio klub u 53 godine postojanja i organizovanog igranja šaha u Rogatici.

Ovom prilikom Rasić je napomenuo da je i ova 2014. bila uspješna godina za rogatičke šahiste. Na prvenstvu Republike Srpske osvojili su visoko drugo, a na KUP takmičenju Srpske treće mjesto i u vitrine kluba donijeli još dva nova pehara.

Turnir je, poslije pozdrava šahistima, otvorio i prvi potez na prvoj ploči odigrao načelnik opštine Tomislav Puhalac.

Prvih pet najuspješnijih takmičara uz diplome dobiće i skromne novčane nagrade koje je obezbjedila opština Rogatica kao pokrovitelj.

Sudija na turniru je Dragiša Janković, a kontrolor Momir Ašonja.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: