Promovisana zbirka poezije „Džaba džez“

SRNA - Jovana Borovčanin - 16. decembra 2014. 058.ba

Promocija Dzaba dzez

VIŠEGRAD – Beogradski pjesnik Valentina S. Topalović promovisala je večeras u Gradskoj galeriji u Višegradu svoju drugu zbirku poezije pod naslovom „DŽaba džez“.

O knjizi je govorila profesor srpskog jezika Dijana Milošević iz Višegrada, koja je izrazila zadovoljstvo učestvovanjem u melodičnim stihovima moderne poezije beogradskog pjesnika.

„Jedino riječ ne poznaje granice i put do čovjeka najbrže prolaze pisci. Još jedna lirska zvijezda zasijala je u sazvežđu“, rekla je Miloševićeva.

Ona je istakla da se zvuk džeza nadrealistično prožima kroz poeziju, a svaki čitalac Valentinine poezije treba da je otkriva srcem.

Miloševićeva je zaključila da pjesnikinja svijet tumači na mladalački način, a da njena poezija ima budućnost.

Autor zbirke pjesama „DŽaba džez“ Valentina S. Topalović kaže da je njena ideja vodilja da kroz knjigu predstavi slobodu mišljenja i da su to one stvari koje mnogi zanemaraju džezu.

Topalovićeva je za svoju prvu zbirku „Soha nebeska“ 2013. godine dobila književnu nagradu „Dragomir Brajković“ za najbolju zbirku poezije.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: