Putevi očišćeni – na prevojima poledica

29. decembra 2014. 058.ba

Višegrad pod snijegom

Uz prvi ozbiljniji snijeg

VIŠEGRAD – Mada visina snijega ni na planinskim područjima nije velika, niske temperature uslovljavaju otežano odvijanje saobraćaja. I pored toga svi magistralni i regionalni putevi na području Sarajevsko-romanijskog i Gornjedrinskog područja su prohodni, a ekipe za održavanje na terenu obavljaju svoj posao, pa se saobraćaj odvija bez zastoja, izjavio je jutros tehnički direktor „Romanijaputeva“ iz Sokoca, Dragan Buloščić.

– Čišćenje puteva odvija se kontinuirano, ali zbog izuzetno niske temperature na prevojima Romanije, Sjemeća, Metaljke i Bijelih brda, posuta so sporo djeluje, pa se vozačima preporučuje krajnje oprezna vožnja, upozorio je Buloščić.

U nadležnosti „Romanijaputeva“ je održavanje i čišćenje magistralnih i regionalnih puteva na području Sarajevsko-romanijskog područja od Lapišnice preko Podromanije do Han Pijeska, te u Gornjedrinskom području od Ustiprače, preko Višegrada i Vardišta prema Rudom, zatim od Višegrada do Rogatice, te na području Novog Goražda do Čajniča i granice sa Crnom Gorom.

Vozačima se savjetuje da voze oprezno, posebno u usjecima i zasjecima, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Za čišćenje gradskih ulica u Višegradu nadležni su komunalci. Ulice su očišćene i posute solju, ali na trotoarima još uvijek ima leda, pa se pješacima preporučuje dodatni oprez.

Prekid dalekovoda Dobrun

Iz višegradske Elektrodistribucije obavještvavaju da je u toku protekle noći došlo do kvara na 10-kilovoltnom dalekovodu Dobrun.

Tako su bez električne energije ostala sva naselja koja se napajaju sa ovog dalekovoda.

Ekipe električara su na terenu pa se očekuje saniranje kvara u toku dana.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: