Putevi očišćeni – na prevojima poledica

29.12.2014.

Višegrad pod snijegom

Uz prvi ozbiljniji snijeg

VIŠEGRAD – Mada visina snijega ni na planinskim područjima nije velika, niske temperature uslovljavaju otežano odvijanje saobraćaja. I pored toga svi magistralni i regionalni putevi na području Sarajevsko-romanijskog i Gornjedrinskog područja su prohodni, a ekipe za održavanje na terenu obavljaju svoj posao, pa se saobraćaj odvija bez zastoja, izjavio je jutros tehnički direktor “Romanijaputeva” iz Sokoca, Dragan Buloščić.

– Čišćenje puteva odvija se kontinuirano, ali zbog izuzetno niske temperature na prevojima Romanije, Sjemeća, Metaljke i Bijelih brda, posuta so sporo djeluje, pa se vozačima preporučuje krajnje oprezna vožnja, upozorio je Buloščić.

U nadležnosti “Romanijaputeva” je održavanje i čišćenje magistralnih i regionalnih puteva na području Sarajevsko-romanijskog područja od Lapišnice preko Podromanije do Han Pijeska, te u Gornjedrinskom području od Ustiprače, preko Višegrada i Vardišta prema Rudom, zatim od Višegrada do Rogatice, te na području Novog Goražda do Čajniča i granice sa Crnom Gorom.

Vozačima se savjetuje da voze oprezno, posebno u usjecima i zasjecima, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Za čišćenje gradskih ulica u Višegradu nadležni su komunalci. Ulice su očišćene i posute solju, ali na trotoarima još uvijek ima leda, pa se pješacima preporučuje dodatni oprez.

Prekid dalekovoda Dobrun

Iz višegradske Elektrodistribucije obavještvavaju da je u toku protekle noći došlo do kvara na 10-kilovoltnom dalekovodu Dobrun.

Tako su bez električne energije ostala sva naselja koja se napajaju sa ovog dalekovoda.

Ekipe električara su na terenu pa se očekuje saniranje kvara u toku dana.