Rakitnica ponovo plavila

Tekst: Sreten Mitrović - 02. decembra 2014. 058.ba

Rogatica-Poplava u  novembru 2014. 2

ROGATICA – Zbog kiše koja je obilno padala tokom protekle noći, između ponedeljka i utorka, rijeka Rakitnica koja protiče kroz Rogaticu, izlila se iz svog korita na izlazu iz Plješevice duž vodotoka u gornjem dijelu rogazičkog polja i djelimično kod naselja Zaganovići, gdje je bio potopljen jedan dio puta.

Pričinjena šteta nije ni blizu poplavi koja je Rogaticu zadesila 14/15. maja ove godine, kada je procijenjena na skoro pola miliona maraka, ali su i ovoga puta stradale njive zasijane ozimim usjevima i nešto voćnjaka.

Rogatica-Poplava u  novembru 2014. 2

Pošto je kiša prestala padati, Rakitnica se danas, 2. decembra, već od ranih jutarnjih časova počela povlačiti u svoje prirodno korito, ali je ostavila velike količine mulja, kamenja i drugog raznog nanosa duž poplavljenih dijelova. U gradu nije bilo štete zahvaljujući regulaciji rijeke krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih godina prošlog vijeka.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,