Sajam kreativaca okupio 14 izlagača

SRNA - Aleksandra Janković - 26. decembra 2014. 058.ba

Sajam kreativaca u Foci

FOČA – Na gradskom trgu u Foči danas je održan novogodišnji sajam kreativaca, na kojem su posjetioci mogli pogledati, ali i kupiti, razne priozvode ručne izrade.

Pleteni lusteri i lampe, drvene ploske, gusle i ikone u duborezu, nakit i ukrasne kutije plijenili su pažnju brojnih posjetilaca.

Veliborka Jojić, koja iz hobija pravi ukrasne flaše, kutije, korpe i nakit, ističe da Foči nedostaje suvenirnica.

„Mi nemamo gdje da prodajemo svoje radove, samostalno ne možemo, jer nam se to ne isplati. Jedino rješenje je otvaranje suvenirnice“, kaže Jojićeva.

Zamjenik načelnika opštine Foča Radenka Srndović kaže da će ideju za otvaranje suvenirnice lokalna administracija pokušati realizovati kroz projekat prekogranične saradnje.

„Pored suvenirnice, u poslovnom prostoru u centru grada planiramo i info- pult sa modernim interaktivnim izlogom. Sve dok ne budu odobrena sredstva, ne možemo sa sigurnošću tvrditi da će to biti i realizovano, ali se aktivnosti vode u tom smjeru”, kaže Srndovićeva.

U Turističkoj organizaciji /TO/ ističu da je Sajam kreativaca, koji je okupio 14 izlagača, opravdao očekivanja.

„Ovo je potvrda da je prošlogodišnja ideja bila dobra, jer je na ovom sajmu više izlagača, što znači da se i kreativnost raširila“, rekla je direktor TO Foča LJeposava Đajić.

Ona je kreativnim sugrađanima sugerisala da osnuju svoje udruženje. Na ovogodišnjem sajmu, ručne radove i suvenire predstavili su i učenici osnovnih škola, mališani iz vrtića, te korisnici Centra za mentalno zdravlje pri Domu zdravlja.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: