Saopštenje povodom hapšenja 10 osoba iz Višegrada

SNSD Višegrad - 06. decembra 2014. 058.ba

SNSD Višegrad

VIŠEGRAD – Opštinski odbor Saveza nezavisnih socijaldemokrata Višegrad osuđuje hapšenje od strane Državne Agencije za istragu i zaštitu koja je privela 10 osoba zbog navodnog zločina koji se desio 1993. godine.

Ovom prilikom iskazujemo ogorčenost hapšenjem srpskih boraca koji su braneći sebe, svoj narod i Republiku Srpsku, nakon 20 godina privedeni.

Istovremeno se pitamo kako to da još uvijek nije pokrenuta istraga o zločinima muslimana koji su na području opštine Višegrad ubijali srpsko stanovništvo.

OOSNSD Višegrad smatra da se radi o još jednoj potvrdi očiglednog postojanja selektivne pravde za pripadnike srpskog naroda u Bosni i Herecgovini, dok brojni zločini počinjeni nad srpskim narodom se namjerno zataškavaju i ne procesuiraju od strane nadležnih institucija BiH.

OOSNSD Višegrad pruža podršku svim porodicama čiji su članovi uhapšeni i vjerujemo da će Sud u što skorije vrijeme pustiti privedene osobe na slobodu.

Zbog poštovanja prema uhapšenim osobama i članovima njihovih porodica nećemo pominjati političke zloupotrebe pojedinaca koji na skupovima podrške obmanjuju javnost i neistinama pokušavaju odbraniti svoje političke poraze.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: