Sjajni čajnički dječaci

29. decembra 2014. 058.ba

Mali fudbaleri iz Cajnica

ČAJNIČE – Tokom vikenda u Sarajevu je održan turnir Mini Balkan Bundes liga za generacije 2002/2003, na kojem su djeca iz Čajniča zauzela drugo mjesto.

U ove pozne, hladne decembarske dane, malo topline uvijek dobro dođe, a ovaj put su nam je u srce donijeli dječaci FK Stakorine.

Na turniru je učestvovalo 9 ekipa od kojih je i jedna iz Njemačke FC Heibron, što je ovaj turnir učinilo međunarodnim.

Fudbaleri Stakorine uspjeli su da dođu do finala turnira i da pokleknu tek nakon velike borbe i sjajne igre.

A sam početak nije obećavao i nije slutio na dobro. U grupi, prvi meč i poraz od ŠF Šampion 3:2. Međutim to nije pokolebalo mališane i njihovog trenera i zabilježne su tri pobjede u nizu. Savladani su redom ŠFK Sarajevo sa 3:0, FC Heibron 2:1 i ŠF Bubamara Kiseljak 2:0.

U polufinalu je poslije velike borbe pala i FK Ilidža. Nakon regularnog toka meča rezultat je bio 1:1. Pobjednika su odlučili penali nakon kojih je Stakorina slavila sa 3:2.

U finalnoj borbi za prestiž zvanja šampiona viđen je sjajan meč u kojem su više sreće, znanja, vještine, ali i svježine imali mali fudbaleri ŠF Šampion koji su slavili sa 2:1. Treba napomenuti da FK Stakorina je igrala čitav turnir, koji je trajao dva dana, bez zamjena, što je možda i uticalo na krajnji rezultat, jer kao da je manjkalo svježine i snage u završnici meča.

Za najboljeg golmana turnira proglašen je Neško Tadić iz čajničkog tima. On se istakao dobrim i na momente nestvarnim odbranama.

Za FK Stakorinu su igrali Neško Tadić najbolji golman turnira, Nikola Dačević inače strijelac 5 golova, Ognjen Ristanović koji je takođe dao 5 pogodaka, Nemanja Simović, Mihailo Laković, te kapiten Nemanja Bjelogrlić(dao 3 gola). Sa klupe ih je sjajno vodio trener Konstantin Katana.

„Zahvaljujemo se momku bez koga ovo ništa ne bi ni bilo, Nijazu Šivšiću, predstavniku ambasade Njemačke za sport. On nam je omogućio spavanje u hotelu, a dobili smo i komplet opreme, fudbalskih dresova i pet lopti za treninge.

Takođe smo dobili poziv FC Heibron da učestvujemo na njihovom međunarodnom turniru. Ovo je bilo divno iskustvo za našu djecu i prilika koju smo iskoristiti da pokažemo naše znanje, talenat i rad.“ rekao trener Katana.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Dragan Kovačević

Iz Čajniča, rođen u Foči 1987, diplomirao u roku novinarstvo na Filozofskom Fakultetu Pale, stekao zvanje diplomirani novinar. Odličan u kreativnom pisanju.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Dragan Kovačević

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,