Skup o književnom stvaralaštvu Branka Ćopića 27. i 28. decembra

SRNA - Jovana Borovčanin - 25. децембра 2014. 058.ba

Andrićev institut

ANDRIĆGRAD – U Andrićevom institutu u Andrićgradu 27. i 28. decembra biće održan naučni skup posvećen književnom stvaralaštvu Branka Ćopića.

Dragana Bedov iz Odjeljenja za književnost Andrićevog instituta izjavila je Srni da se na skupu očekuje oko 30 profesora iz Republike Srpske i Srbije, koji će govoriti o životu i književnom stvaralaštvu Branka Ćopića.

„Na skup su pozvani svi naučni radnici koji su, kada je riječ o stvaralaštvu Branka Ćopića, nezaobilazni“, rekla je Bedov.

U okviru naučnog skupa planirana je promocija knjige Vuka Stefanovića Karadžića „Srbi svi i svuda“, koja će biti održana u galeriji Andrićevog instituta 27. decembra u 12.00 časova.

O knjizi će govoriti Aleksandra Vraneš, Emir Kusturica i Dušan Ivanić.

Planirano je i potpisivanje protokola o saradnji između Andrićevog instituta i Narodne biblioteke Srbije.

Za 27. decembar najavljen je koncert pančevačkog srpskog crkvenog pjevačkog društva, koji će biti održan u galeriji Andrićevog instituta sa početkom u 20.00 časova.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , , ,