Smanjenje krivičnih djela za 20 odsto

SRNA - Aleksandra Janković - 22. decembra 2014. 058.ba

Forum bezbjednosti u Foci

FOČA – Načelnik Stanice javne bezbjednosti Foča Velimir Kostović istakao je da su tokom 11 mjeseci ove godine u ovoj opštini registrovana 104 krivična djela, što je za 20 odsto manje nego u istom periodu prošle godine.

„U strukturi krivičnih djela, 95 odsto su iz opšteg kriminaliteta, a pet odsto privrednog“, rekao je Kostović nakon sjednice Foruma bezbjednosti opštine Foča.

Forum čine predstavnici policije i lokalne zajednice, koji su ocijenili zadovoljavajućim stanje bezbjednosti u ovoj opštini.

Kostović je naveo da nisu registrovana krivična djela iznude, ucjene ili krađe automobila, te da su se dogodila dva ubistva i jedno nanošenje teških tjelesnih povreda sa smrtnim ishodom.

Komandir Stanice za bezbjednost saobraćaja Zoran Vuković rekao je da je broj saobraćajnih nezgoda za prvih 11 mjeseci povećan za 26 odsto, a da je na osnovu analiza zaključeno da su najčešći razlog nezgoda neprilagođena brzina i mokar kolovoz.

Predsjednik Mjesne zajednice Miljevina Srđan Stanković istakao je da mještani nisu zadovoljni brojem policijaca u ovom naselju u noćnim časovima, jer smatraju da bi trebalo da ih bude više.

„Ranije je obećano da će se povećati broj policajaca i da će biti uvedena i treća smjena u Miljevini, ali to još uvijek nije urađeno“, napomenuo je
Stanković.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić rekao je da je od prethodnog sastanka foruma u junu zajedničkim radom policije i opštine urađeno dosta aktivnosti, među kojima i uklanjanje parkiranih havarisanih vozila ispred zgrade policije.

Mašić, koji je i predsjednik Foruma za bezbjednost, istakao je da će u dane praznika biti pojačan rad policije, te organizovana dežurstva u preduzećima „Izvor“ i „Elektrodistribucija“, a građanima će na usluzi biti i Vatrogasna jedinica, te Civilna zaštita.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: