Sve veća zainteresovanost djece za folklor

SRNA - Jovana Borovčanin - 07. decembra 2014. 058.ba

Folklor u Visegradu

VIŠEGRAD – U Kulturno-umjetničko društvo /KUD/ „Bikavac“ u Višegradu za mjesec dana povećao se broj članova i ukupno društvo ima više od 100 članova, rekao je predsjednik ovog društva Borislav Poljčić.

„KUD `Bikavac` postoji 15 godina i okuplja igrače folklora, a cilj nam je očuvanje tradicije, kulture našeg naroda, kao i igara ostalih naroda. Raduje nas velika zainteresovanost za folklorno društvo i za narodno stvaralaštvo u našem gradu“, kaže Poljčić.

On ističe da je ovo društvo u posljednje vrijeme naišlo na simpatije mladih sugrađana, te da je posebno velika zainteresovanost u nižoj grupi, odnosno mlađe djece koja žele da nauče narodne pjesme i igre.

„Folklor je kultura ponašanja, lijepa riječ, pažnja i uzajamno poštovanje prema sličnim ansamblima“, napominje predsjednik ovog društva.

Članovi KUD „Bikavac“ osvojili su veliki broj nagrada i priznanja širom Republike Srpske, Srbije, Crne Gore i Austrije.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,