Tradicionalni novogodišnji prijem kod načelnika opštine

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 31. decembra 2014. 058.ba

Prijem kod nacelnika u Rogatici NG

ROGATICA – Tradicionalni novogodišnji prijem za predstavnike privrednog, javnog, društveno-političkog, vjerskog, sportskog, kulturnog i svih drugih oblasti života i rada u opštini upriličio je juče, predzadnjeg dana tekuće godine, načalnik opštine Tomislav Puhalac.

U obraćanju prisutnim načelnik je u najkraće sumirao postignute rezultate u godini na izmaku i poželio da naredna bude još bolja i berićetnija, da sve skupa Bog čuva i prati svaka sreća. .

– Dobro bi bilo, naglasio je on, da iskoristimo privredne, ljudske i ostale bogom dane resurse, i da učinimo napor više da u narednom periodu živimo bolje. Najavio je dalje ulaganje u projekat „Vodovood i kanalizacija“ u gradu čija reralizacija će „povući“ investicviju od preko 6 miliona maraka, da se otvori nova na regulacije korita rijeke Rakitnice od izvorišta Ziličina do Sportsko-rekreacionog centra u gradu i da se riješi pitanje vodosnadbjevanja područja Mjesne zajednice Stjenice i Berkovići u koje će se investirati znatan dio sredstava iz budžeta opštine, a očekuje se i pomoć šire društvene zajednice i donatora.

Načelnik je pozvao prisutne, u ime građana opštine, na još bolju saradnju i češća viđanja i posjete u zajedničkom nastojanju da svima bude bolje. U tom cilju budžet opštine i pored toga što je bio socijalni, imao je i razvojne dimenzije. – Započeli smo, naglasio je on, nekoliko značajnih projekata. Tu je prva faza sanacije vodovoda i kanalizacije koja je 80 posto već uspješno realizovana uz investiciju od 1,5 miliona maraka iz budžeta opštine i kredita Investiciono-razvojne banke. Iz budžeta opštine utrošeno je još 1,3 miliona maraka u razne druge projekte kao što su putevi, vodovodi, dovođenje električne energije u sela i slično.

– Bolje sutra bi trebalo da dođe i iz novih investicija. Vlada Srpske dala je koncesiju za dvije nove hidroelektgrane na Rakitnici u neposrtednoj blizini grada, a već se grade dvije na Prači od kojih će jedna početi sa proizvodnjom električne energije polovinom iduće godine. I u oblasti poljoprivrede očekuju se nova ulaganja u saradnji sa japanskom agencijom „Džajka“ itd, rekao je načelnik Tomislav Puhalac.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: