Trideset prvi šahovski turnir „Ratomir-Rato Brkić“ u Rogatici

13.12.2014.

Sahisti u Rogatici

POBJEDNIK PREDRAG BATINIĆ SA SOKOCA

ROGATICA – Pobjednik 31. memorijalnog šahovskog turnira „Ratomir-Rato Brkić“ koji je u organizaciji Šahovskog kluba „Gorski-Termag“ i pokrovoteljstvo opštine, održan danas u Rogatici, je Fide majstor Predrag Batinić iz ŠK „Glasinac“ Sokolac.

U konkurenciji 26 takmičara iz Republike Srpske, Federacije BiH i Srbije, Batinić je sakupio 7,5 poena. Drugo mjesto sa 7 poena pripalo je domaćem šahisti MK Dragoslavu Ivanoviću. Sa istim brojem poena – 7, ali boljim BK osvojio je Fide majstor Vladimir Bilić iz Višegrada, a četvrto i peto sa po 6 poena pripala su majstorskim kandidatima Milanu Brkiću iz Rogatice i Jasminu Sadikoviću iz Goražda.

Predrag Batinić

Predrag Batinić

Interesantno je da je Fide majstor Lazar Stavnjak iz Goražda osvojio tek 13-to mjesto sa 4,5 i majstorski kandidat Enes Sejdić, nekada dugogodišnji predsjednik rogatičkih šahista, koji sada živi u Sarajevu, 22-go sa 3,5 poena.

Svih pet prvoplasiranih šahista uz diplome osvojili su i skromne novčane nagrade.

Turnir je posmatrao veći broj ljubitelja drevne igre. Među njima bio je i Miro Brkić, bliži rođak pokojnog Rate Brkića, kome u sjećanje je upriličen i ovaj 31. po redu memorijelni turnir koji je okupio veliki broj šahista koji su poznavali Brkića kao šahistu i čovjeka, ali i onih koji ga nisu poznavali, ali su čuli o njegovim ljudskim i šahovskim kvalitetima.