Uspješna akcija “Malo dobre volje, da svima bude bolje”

04.12.2014.

Koncert Tracak nade

FOČA – Udruženje građana za osobe ometene u razvoju “Tračak nade” iz Foče je u humanitarnoj akciji “Malo dobre volje, da svima bude bolje”, koja je završena koncertom, prikupilo 1.940 KM od donacija i prodatih ulaznica, a prikupljene su i namirnice u vrijednosti od 1.600 KM.

Građani Foče su u proteklih desetak dana ostavljali namirnice na više punktova u fočanskim prodavnicama, a bilo je jako veliko interesovanje za sinoćnji koncert u kino-sali Centra za kulturu i informisanje, na kojem su učestvovali mladi muzičari, folkloraši i članovi Udruženja “Tračak nade”, te grupa “Eudijates trio” iz Istočnog Sarajeva.

Predsjednik Udruženja građana “Tračak nade” Jelena Vilotić kaže da su Fočaci pokazali da podržavaju rad ovog udruženja i njegove korisnike.

Koncert Tracak nade

“Četvrtu godinu zaredom na ovaj način prikupljamo sredstva za ličnu higijenu i osnovne životne namirnice za naše korisnike. Novcem od prodatih ulaznica biće dopunjena ukupno 54 paketa pomoći, a dio novca iskoristićemo za rad Udruženja”, rekla je Vilotićeva.

Jedan od članova Udruženja “Tračak nade” Mladenka Kostović presrećna je što se veliki broj Fočaka odazvao humanitarnom koncertu. “Srce mi je veliko kao ova sala, veliki broj sugrađana nas je podržao, što nam je od ogromnog značaja”, istakla je Kostovićeva.

Radom Udruženja zadovoljni su i roditelji djece ometene u razvoju. “U Udruženju sa djecom rade defektolozi i logopedi, tako da sam prezadovoljna”, kaže Gordana Kulić.

Udruženje “Tračak nade” je sinoćnjim koncertom obilježilo 3. decembar – Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, a danas će proslaviti i svoju krsnu slavu – Vavedenje Presvete Bogorodice.