Usvojen budžet od 10.450.000 KM

SRNA - Aleksandra Janković - 26. децембра 2014. 058.ba

SO FOca

FOČA – Odbornici Skupštine opštine Foča usvojili su danas budžet za 2015. godinu u iznosu od 10.450.000 KM.

Odbornici SDS-a, koji uz SNSD, DNS i SP, čine skupštinsku većinu istakli su da budžet nije idealan i da u ovom trenutku ne može da bude razvojni, ali da ispunjava osnovne zadatke i da će sve obaveze prema korisnicima biti na vrijeme izvršene.

Tokom skupštinske rasprave, opozicioni odbornici su tražili da se umanje rashodi za stručne usluge, putovanja i smještaj, koji su zajedno planirani u iznosu od 250.000 KM, kao i ostali rashodi od 660.000 KM, a da se uvećaju izdvajanja za proizvodno zapošljavanje, razvoj turizma i sport.

Odbornici su prethodno, većinom glasova, usvojili i rebalans budžeta za 2014. godinu u iznosu od 11.200.000 KM.

Na prijedlog Kluba odbornika SDS-a sjednica je prekinuta na polovini dnevnog reda, koji ima ukupno 18 tačaka, a kao razlog su navedene obaveze odbornika zbog kojih ne mogu prisustvovati nastavku sjednice.

Iz NSP-a tvrde da je razlog prekida nemogućnost dogovora koalicionih partnera oko kadrovskih rješenje.

U nastavku sjednice odbornici bi trebalo da razmatraju imenovanja direktora javnih ustanove Apoteke, Muzeja i Doma zdravlja.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,