Voćari dobili sertifikate

SRNA - Aleksandra Janković - 17. decembra 2014. 058.ba

Vocari u Foci

FOČA – U Foči je danas sertifikate o uspješno završenoj edukaciji iz oblasti voćarstva dobilo 30 voćara iz Foče i opštine Ustikolina u Federaciji BiH.

Podjelom sertifikata, Udruženje za pomoć i razvoj „Hajde“ iz Sarajeva privodi kraju projekat pod nazivom „Ruka ruci dva“, u okviru kojeg je po 15 voćara iz ove dvije opštine dobilo setove za preradu voća i flaširanje sokova i sirćeta.

Ukupna vrijednost projekta, čiji je glavni finansijer Ambasada SAD u BiH, iznosi 27.600 dolara, a opštine Foča i Ustikolina učestvovale su sa po 2.000 KM.

Predstavnik Udruženja „Hajde“ Senija Ibišević kaže da su međuentitetska saradnja dvije susjedne opštine i zbližavanje ljudi različitih nacionalnosti zajedničkim interesom bili osnovni ciljevi projekta.

„Ko je bio zainteresovan mogao je naučiti i već su vidljivi rezultati na terenu“, rekla je Ibiševićeva.

Ona je najavila da će u februaru početi projekat pod nazivom „Ruka ruci tri“, usmjeren ka poljoprivrednicima koji se bave plasteničkom proizvodnjom.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: