Voda za piće zamućena, vodostaji u porastu

SRNA - Aleksandra Janković - 03. decembra 2014. 058.ba

Poplave u Foci

FOČA – Zbog obilnih padavina, voda iz gradskog vodovoda u Foči blago je zamućena, a iz preduzeća „Izvor“ građanima preporučuju da je prije upotrebe prokuvaju.

Regionalni Zavod za zaštitu zdravlja Foča uzeo je danas uzorke vode sa pet lokaliteta, a rezultati analize fizičko-hemijskih parametara trebalo bi da budu poznati u narednih par dana.

Vodostaji rijeka na području opštine Foča su povećani, naročito vodostaj Drine i njenih pritoka Ćehotine i Bistrice, ali trenutno nema opasnosti od izlivanja, potvrđeno je iz Opštinskog štaba Civilne zaštite.

„Pratimo situaciju i u stalnom smo kontaktu sa hidroelektranama u Mratinju, na rijeci Pivi, i Višegradu na rijeci Drini, te sa Republičkom upravom Civilne zaštite“, rekao je šef Civilne zaštite u Foči Čedo Zelović.

On je dodao da trenutni vodostaji rijeka ne mogu da ugroze ljudske živote i materijalna dobra, a da je nivo vode u jezeru Hidroelektrane „Mratinje“ uobičajen za ovaj vremenski period.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: