Bioskop: Repertoar od 9. do 15. januara

08.01.2015.

ANDRIĆGRAD – Od od 9. do 15. januara posjetioci bioskopa „Dolly Bell“ u Andrićgradu moći će da pogledaju filmove “Taken 3” i “Sedmi sin”.

 

Taken 3 (96 sati u bijegu) [18:00]

Film-Taken 3

IZVORNO IME: Taken 3
REŽIJA: Olivier Megaton
ULOGE: Liam Neeson, Famke Janssen, Maggie Grace…
ŽANR: Akcija, kriminalistički, triler
GODINA: 2014
TRAJANjE: 109 min
CIJENA: 3 KM

SADRŽAJ FILMA:

Miroljubivi porodični čovjek Brajan Mils (bivši agent zanimljive i bogate prošlosti) ne bježi više od najgorih zlikovaca današnjice, nego od ujedinjenih policijskih snaga Los Andželesa, CIA-je i FBI-ja.

Njih će regrutirati Frank Dotzler (Forest Whitaker) nakon što Mils (Liam Neeson) pobjegne tokom hapšenja običnim policajcima. Naime, Brajanu je neko namjestio ubistvo bivše supruge (Famke Jansen), a u opasnosti će se naći i njegova kćerka Kim (Maggie Grace) koja je sada uspešan student UCLA univerziteta.

 

Sedmi sin [20:00]

Film-Sedmi sin

IZVORNO IME: Seventh Son
REŽIJA: Sergei Bodrov
ULOGE: Jeff Bridges, Ben Barnes, Julianne Moore…
ŽANR: Avantura, fantazija, oporodični
GODINA: 2014
TRAJANjE: 102 min
CIJENA: 3 KM

SADRŽAJ FILMA:

Fantazija zasnovana na serijalu knjiga „Poslednji šegrt“, Džosefa Delanija.

U vrijeme čarolija, kad su se legende i magija spajali, jedini preostali ratnik mističnog reda (oskarovac Džef Bridžis) otići će na put da pronađe legendarnog heroja rođenog sa nevjerovatnim moćima, posljednjeg Sedmog sina (Ben Barns).

Odvučen od mirnog života na farmi, mladi heroj će se upustiti u opasnu avanturu sa svojim mentorom koji je očvrsnuo u bitkama kako bi porazili mračnu kraljicu (Džulijen Mur) i njenu vojsku natprirodnih ubica koje je raštrkala po cijelom kraljevstvu…

bioskop.andricgrad.com