Hidroelektrana „Višegrad“ u 2014. godini proizvela 999,986 Gigavat časova električne energije

19. јануара 2015. 058.ba

Mile Lakić

PREBAČEN OSNOVNI PLAN ZA 10 ODSTO

VIŠEGRAD – Hidroelektrana „Višegrad“ je tokom 2014. godine proizvela 999,986 Gigavat časova električne energije, čime je osnovni plan prebačen za oko 10 odsto, potvrdio je Mile Lakić, direktor Zavisnog preduzeća „Hidroelektrane na Drini“ iz Višegrada.

Lakić dodaje da je rebalansirani plan od 941,08 Gigavat časova električne energije ispunjen 13. decembra 2014. godine.

On ističe da su tokom 2014. godine tri agregata Hidroelektrane „Višegrad“ četiri puta postigla dnevne rekorde u proizvodnji električne energije, što potvrđuje da su postrojenja u visokom stepenu očuvanosti i pogonske spremnosti.

Tome je, bez sumnje, doprinijela i uspješna sanacija proviranja vode ispod brane Hidroelektrane „Višegrad“.

– U toku je izrada finansijskog izvještaja za proteklu godinu. Očekujemo pozitivan rezultat i finansijsku bruto dobit od oko četiri miliona maraka, pojasnio je Lakić.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,