Javni red i mir narušen 10 puta

30.01.2015.

Rogatica-panorama

ROGATICA – Na podučju opštine Rogatica od početka godine javni red i mir narušavan je 10 puta, uglavnom fizičkim napadima na drugo lice sa lakšim i težim tjelesnim povredama, rekli su danas predstavnici rogatičke Policijske stanice.

Na sjednici Foruma za bezbjednost opštine Rogatica istaknuto je da postoji trend pogoršanja stanja javnog reda i mira na području ove opštine, te da je potrebno primijeniti preventivne mjere.

Dogodio se jedan napad na ovlašteno službeno lice, te jedno nasilničko ponašanje i ugrožavanje javnog saobraćaja.

Predsjednik Foruma Tomislav Puhalac rekao je da u prethodnom periodu nije bilo posljedica po život građana, što ne bi trebalo da se dogodi ni u budućnosti, jer Rogatica treba da zadrži epitet mirnog i bezbjednog grada.

Na sastanku je zaključeno da treba pojačati saradnju sa rogatičkom Policijskom stanicom i Policijskom stanicom za bezbjednost saobraćaja iz Sokoca zbog učestalih saobraćajnih nesreća na dijelu magistralnog puta Sokolac – Rogatica od Stjenica do Kovanja.

Članovi foruma smatraju da treba poboljšati gradsku rasvjetu kod Osnovne škole i u krugu Doma zdravlja, te da na proljeće ove godine bude orezano drveća koje zaklanja ulične svjetiljke.

Na sjednici je zaključeno da je potrebno dodatno ojačati vertikalnu i horizontalnu saobraćajnu signalizaciju u blizini škola, te obezbijediti prisustvo policije ispred ovih obrazovnih ustanova.

Opštinska odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti, kao i inspekcijske poslove treba da izvrše kontrolu radnog vremena ugostiteljskih objekata zbog pojave točenja alkohola maloljetnicima, jedan je od zaključaka Foruma za bezbjednost opštine Rogatica.