Klizište odnijelo dio kolovoza na putu prema Jošanici

SRNA - Aleksandra Janković - 30. januara 2015. 058.ba

Put Foca-Josanica

FOČA – Na lokalnom putu Foča – Jošanica, u mjestu Jamakovina, klizište je odnijelo dio kolovoza, pa se saobraća otežano i uz veliku opasnost, s obzirom na to da je ispod puta duboka provalija prema rijeci Drini.

Putem svakodnevno saobraćaju i školski autobusi, koji su danas jedva mogli proći uskim kolovozom.

Vozač Zoran Matović kaže da je hitno potrebno nasuti kritičnu dionicu.

„Veliki je rizik ovuda slati djecu, svaki dan put više tone. Sinoć je odron bio manji, a danas se otisnulo još pola metra. Potrebno je dotjerati bar tri-četiri kamiona kamena i nasuti“, kaže Matović.

Put Foca-Josanica

Predsjednik Mjesne zajednice Jošanica Neđo Matović kaže da je obavijestio nadležne u opštini i da očekuje da će nešto preduzeti.

On je istakao da je ovo glavna komunikacija koja Jošanicu spaja sa Fočom, te da je alternativni pravac, koji vodi kroz Federaciju BiH, takođe, u lošem stanju. U opštini kažu da čekaju izlazak na teren geologa Hidroelektrana na Drini.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Branka Salamadija rekla je da će na osnovu stručnog nalaza geologa, koji bi danas trebalo da dođe, biti preduzete hitne mjere sanacije.

„U dogovoru sa saobraćajnom policijom, donijećemo odluku o daljem režimu saobraćaja“, dodala je Salamadija.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,