Na Bogojavljenje – Peto plivanje za časni krst

12.01.2015.

Plivanje za krst 2014

VIŠEGRAD – Srpska pravoslavna crkvena opština Višegrad, uz podršku opštine Višegrad, 19. januara po peti put zaredom organizuje „Bogojavljensko prilanje za časni prst 2015“.

Po riječima sveštenika Dragana Vukotića program ove manifestacije počinje u 9,00 časova Svetom liturgijom i osvećenjem Bogojavljenske vodice u hramu na Megdanu, a nastavlja se plivanjem za Časni krst kod ćuprije na Drini, čemu će od 11,30 časova predhoditi prigodan kulturno-zabavni program.

-Kao i ranijih godina učesnici, koji po tradiciji dolaze iz raznih gradova Srpske i Srbije, a posljednje dvije godine među njima su i pripadnici Slovačkog Euforovog LOT tima iz Višegrada, plivaće na stazi od ćuprija na Drini do cilja kod hotela „Andrićev konak“, dugoj 33 metra, što simbolizuje godine Hristovog života među ljudima, pojasnio je sveštenik Vukotić.

Prijave za učešće na Bogojavljenskom plivanju za Časni krst mogu se izvršiti na mobilni telefon broj 065/796-626, ili lično kod sveštenika Višegradske parohije.

Organizatori su za pobjednika i sve učesnike obezbjedili prigodne nagrade.

Podsejaćamo, pobjednik Bogojavljenskog privanja za časni krst u Višegradu 2011. godine bio je višegrađanin Darko Mosić, 2012. godine prvi je bio Miodrag Savić iz Višegrada, 2013. godine Aleksandar Spasojević iz Rudog, a 2014. godine pobjedila je Olivera Dobriković iz Valjeva, student stomatologije u Foči.