Nikita Mihalkov video spomenike Njegošu i Ivu Andriću, mozaik Mladobosancima

iskra.co | Foto: S.Garić - 25. јануара 2015. 058.ba

Nikita-Mihalkov-u-Andricgradu

ANDRIĆGRAD – Slavni Rus u Andrićgradu. Ulicama kamenog grada na obali Drine danas popodne je u društvu idejnog tvorca i graditelja Emira Kusturice šetao slavni Nikita Mihalkov.

Od Vizantijskog trga, Ulicom Mlade Bosne do velikog mozaika Mladobosancima… Usput, priča Kusturice o istoriji, o vladarima i vojskama koji su prolazili ovim krajevima, više razarali nego što su gradili. I o Mladobosancima, o njihovim idealima, slobodarskom činu tiranoubistva…

Mihalkov je u Andrićgradu video i bioskopske sale, onda obišao spomenike Ivu Andriću i Njegošu, divio se krstovima na kupolama crkve na kraju Andrićgrada.

U Andrićevom institutu, Kusturica je Mihalkova upoznao sa delatnošću ove kulturne institucije, o borbi za očuvanje istorijskog i kulturnog nasleđa.

Mihalkov je obišao i juče otvoreni restoran „Zlatna moruna“ a Kusturica mu je pokazao mesto na zidu na kome će biti naslikan tvorac „Varljivog sunca“, „Sibirskog berberina“, „Sunčanice“…

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,