Prozivka u FK Mladost Rogatica – Na okupu stari i novi igrači

31.01.2015.

FK Mladost

ROGATICA – Novi-stari šef stručnog štaba FK Mladost u Rogatici Jadranko Janjić kome je ovu ulogu po drugi put povjerio novi predsjednik Kluba Brane Puhalac, danas, subote 31. januara, izvršio je prozivku fudbalera i održao prvi trening u sklopu priprema za proljećni dio prvenstva u Drugoj fudbalskoj ligi Republike Srpske grupa istok.

Na prvu prozivku javilo se čak 22 potencijalna fudbalera. Uglavnom su to igrači koji su bili u ekipi u jesenjem dijelu prvenstva u kome su ostvarili neočekivano skroman učinak. Osvojeno je svega 13 bodova sa kojim su zauzeli pretposljednje mjesto na tabeli. Iza njih je samo Glasinac 2011 iz Sokoca istim brojem bodova.

Janjić reče da je zasad iz jesenjeg fonda igrača zvanično klub napustio samo Miloš Urta, koji je otišao u „Slaviju“ iz Istočnog Sarajeva, ali su se zato vratili Darko Rosić, Nemanja Živković, Bojan Obradović i Nikola Nešković, koji su jesen proveli u Drini HE iz Višegrada. Tu je i Jovan Motika i još neki igrači iz omladinskog pogona koji ozbiljno kucaju na vrata prvog tima.

FK Mladost 2

– Sve u svemu, konkurencija na svim pozicijama u prvoj ekipi je dobra, osim na golu gdje za sada nemamo odgovarajuću zamjenu Draženu Ljubincu, naglasio je Janjić i dodao:

– Loša bodovna jesen sve nas obavezuje da pripremni period odradimo što je moguće bolje i prve utakmice dočekamo što spremniji. Na tom putu mora da bude potpuno promijenjen odnos prema treninzima i igri. Svi igrači će biti ravnopravno tretirani i igraće oni koji se budu najviše trudili i prisutni na četiri od pet treninga koliko ćemo ih imati tokom svake nedelje. Na taj način, nadamo se da ćemo nadoknaditi izgubljeno tokom jeseni i ostati u Drugoj ligi. To je naš cilj, ali neće biti tragedija i ako ispadnemo uz dobru igru i maksimalno zalaganje.

– Što se tiče priprema one će se provoditi u Rogatici. Prvih 15 dana radiće se na fizičkom jačanju, a onda rad sa loptom i igranje prijateljskih utakmica kod kuće i u gostima kod klubova sa kojim se dogovorimo, rekao je na kraju Jadranko Janjić,nekada standardni prvotimac i jedno vrijeme prvi čovjek stručnog štaba Mladosti.

FK Mladost svlaciona

Na prvoj prozivci fudbalere je pozdravio i novi predsjednik kluba Brane Puhalac. I on je rekao da se mora promieniti odnos prema igri i stručnog štaba i fudbalera. On i novo Predsjedništvo kluba pokušaće da obezbijede minimum uslova za rad, a od Stručnog štaba i fudbalera tražiće se rad, red i maksimalna disciplina od treninga do posljednjeg minuta svake utakmice.

Na startu priprema pred novu polusezonu fudbalere je pozdravio i načelnik opštine Tomislav Puhalac. Uz želju za što uspješniju sezonu on je naglasio da po visini izdvajanja iz budžeta opštine za sport fudbal dobija najviše. Jesenjim rezultatima iz prošle jeseni fudbaleri to nisu opravdali. Ostvaren je mršav bilans i to u nastupajućoj polusezoni treba nadoknaditi. Opština i uprava kluba naći će način da im uloženi trud valorizuju.