Savindan u Srednjoj školi „Ivo Andrić“ Višegrad

27. januara 2015. 058.ba

Savindan u Srednjoj skoli

Uspjesi učenika vrijedni pažnje

VIŠEGRAD – Učenici i prosvjetni radnici Srednje škole „Ivo Andrić“ u Višegradu svečano su obilježili školsku slavu – Svetog Savu. Slavski obred obavio je prota Milosav Vidaković, a zatim je u kratkoj besjedi podsjetio na velike zasluge Svetog Save na državnom, zdravstvenom, prosvjetnom i crkvenom polju.

Direktor Srednje škole „Ivo Andrić“, Đorđe Mršević zahvalio se na prisustvu učenicima, sadašnjim i penzionisanim prosvjetnim radnicima, članovima školskog odbora, te brojnim gostima, među kojima su bili načelnik opštine Višegrad, Slaviša Mišković i delegat u Vijeću naroda Skupštine RS, Pero Petrović.

Savindan u Srednjoj skoli 2

Mršević je podsjetio da je osamdesetih godina prošloga vijeka u Višegradu bilo 1500 srednjoškolaca, a danas ih je oko 390.

– I ported toga mi smo ponosni na naše đake koji postižu zavidne uspjehe na republičkim takmičenjima, kao i na naše bivše đake koji su završili fakultete i uspjeli u raznim strukama. Predstoji nam posao uređenja školskog dvorišta i postavljanje ograde, što planiramo uraditi sredstvima Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, rekao je Mršević.

Svetosavska svečanost završena je nastupom članova dramske, recitatorske i muzičke sekcije Srednje Škole „Ivo Andrić“. Oni su izveli prigodan Svetosavski program, pod umjetničkim rukovodstvom profesorice Dijane Inđić-Milošević.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,