Sjajni mališani rogatičke Mladosti

29.01.2015.
Čvrsto na čelu tabele, generacija 2003.

Čvrsto na čelu tabele, generacija 2003.

ROGATICA – Zimska fudbalska liga škola fudbala iz klubova Sarajevsko-romanijske i Gornjedrinske regije u Republici Srpskoj u kojoj se takmiče ekipe Drine HE iz Višegrada, Stakorine iz Čajniča, Mladosti iz Rogatice, Glasinca iz Sokoca, Romanije i Olimpa sa Pala, Slavije i Famosa iz Istočnog Sarajeva, te Olimpika, Bosne i većeg broja drugih klubova iz federalnog Sarajeva, koja se igra u Balon Sali na Palama ulazi u završnu fazu.

– Tradicionalno u ovom takmičenju najmlađih u dobi od 2000. do 2006. godine učestvuju i nade FK Mladost iz Rogatice. Ove sezone takmiče se dječaci rođeni 2000, 2001, 2002, 2003 i 2006. godine, reče jedan od učitelja u školi fudbala i vođa ekipa Mladen Simsija.

– Kao i ranijih godina, dodao je on, njihovo učešće je zapaženo. Čak uspješnije nego je bilo većine ranijih godina.

U dosad odigranih devet kola u kategoriji dječaka rođenih 2003. poletarci iz Rogatice zabilježili su maksimalnih devet pobjeda. U posljednjem kolu, prošlog vikenda, pobijedili su favorizovanu ekipu „Dar“ iz federalnog Sarajeva sa 3:0 i učvrstili se na prvom mjestu.

Devet kola, devet pobjeda-generacija 2002.

Devet kola, devet pobjeda-generacija 2002.

I mališani rođeni 2002. na čelu su svoje grupe. Odigrali su osam kola i postigli isto toliko pobjeda.

Visoko na tabeli su i dječaci rođeni 2001. U posljednjem šestom kolu sa 5:2 pobijedili su vršnjake iz ekipe Winer iz Sarajeva i trenutno dijele drugo i treće mjesto sa Olimpom sa Pala i Novog Grada (Sarajevo).

Mališani rođeni 2000. odigrali su pet kola i u vrlo jakoj konkurenciji bore se za četvrtu poziciju koja vodi i plej of.

Trenutno u najlošijem položaju su najmlađi koji su rođeni 2006. U pet do sada odigranih kola zabilježili su dvije pobjede, dva neriješena rezultata i jedan poraz.

– Za sve njih, naglašava Mladen Simsija, Zimska liga je veoma značajno takmičenje. Kroz nju se od malih nogu stiče iskustrvo u šutanju lopte i posebno socijalizuje ličnost i uči da je fudbal igra u kojoj se dobija ali i gubi.

Sreten Mitrović