„Snop“ iz Gučeva – obuka na izradi projekata

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 25. јануара 2015. 058.ba

Snop - radionica

ROGATICA – Prvi korak svakog novoformiranog udruženja građana je znanje o pisanju projekata i upravljanja projektnim ciklusom. To je bio povod Udruženju seoskih žena „Snop“ iz Gučeva kod Rogatice, koje uspješno radi već više od 10 godina, da se uključi u projekat „Upravljanje projekltnim ciklusom“, koga je odobrilo Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske, i na bazi vlastitog znanja i iskustva pomogne drugim udruženjima.

Snop - radionica 2

Tim povodom danas je završena dvodnevna radionica koja je, u bijeloj sali motela „Park“ u Rogatici okupila preko 20 žena iz Udruženja roditelja sa četvoro i više djece „Napredak“ i Srpsko-ruskog prijateljstva sa područja opštine, koja se pripremaju da uzmu učešća na raznim konkursima za dodjelu sredstava za redovnu ili dodatnu aktivnost, ali nemaju dovoljno iskustava u pisanju projekata.

– Mi mislimo da će ova radionica, uz naše znanje i višegodišnje iskustvo, biti od velike koristi njenim polaznicama. To pokazuje i neki virtuelni projekti koje smo uradili. Ostaje samo da se oni dorade, ili na osnovu njih urade novi, i ponude donatorima, reče Slađana Ujić, predsjdnica Udruženja „Snop“.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: