U 2014. godini procesuirano 11 slučajeva nasilja u porodici

22. јануара 2015. 058.ba

Porodično nasilje

Foto ilustracija

ŽRTVE ŽENE, DJECA I STARA LICA

VIŠEGRAD – Tokom 2014. godine Osnovni sud u Višegradu procesuirao je 11 prijava iz oblasti nasilja u porodici, od čega dva slučaja u krivičnom, a devet u prekršajnom odjeljenju, kaže se u Informaciji Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Višegrad.

U 2014. godinmi Policijskoj stanici Višegrad prijavljena su četiri lica koja su počinila nasilje u porodici, Dom zdravlja je evidentirao dva, Centar za Socijalni rad tri, a Udruženje građana „Most“ iz Višegrada jedan slučaj nasilja u porodici.

Najčešće žrtve nasilja u porodici bile su žene, djeca i stara lica. Evidentirano je i dvadesetak slučajeva neprimjerenog ponašanja učenika, koja po pravilu predhode nasilju.

U Informaciji se kaže da će Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti opštine Višegrad nastaviti da prikuplja podatke o nasilju u porodici, u skladu sa Protokolom o saradnji nadležnih subjekata na zaštiti žrtava rodno baziranog nasilja u porodici.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: