Varda HE nije uspjela iskoristiti prednost domaćeg terena

18.01.2015.

Varda HE - Gradjanski

ZASLUŽENA POBJEDA EKIPE „GRAĐANSKI BOBAR“

VIŠEGRAD – Košarkaši „Varde HE“ u Gradskoj dvorani u Višegradu nisu uspjeli iskoristiti prednost domaćeg terena protiv odlične ekipen „Građanski Bobar“ iz Bijeljine.

Mlada i uigrana ekipa iz Bijeljine dominirala je tokom cijele utakmice, dok su višegrađani igrali kao u grču, ne uspjevajući nametnuti očekivani pobjednički ritam.

Nakon prilično izjednačene igre u prvom poluvremenu očekivalo se da će Varda HE krenuti sa ofanzivnijom igrom, ali su treću četvrtinu izgubili sa 16:5.

U završnici utakmice, pri prednosti gostiju od desetak razlike, kod višegrađana nije bilo vremena, sreće i preciznosti, tako da su bodovi zasluženo otišli u Bijeljinu.

U redovima višegrađana najefikasniji je bio Miloš Janković sa 13 poena, a kod bijeljinaca Pavle Boljkovac je postigao 16, a Nebojša Erkić 14 poena.

Trener „Građanski Borara“, Sabahudin Bašović je pohvalio igru svoje mlade i poletne ekipe, čestitajući višegrađanima na fer i korektnoj igri.

– Ovo su bodovi na koje smo potajno računali, jer je poznato da je „Varda HE“ uvijek nepredvidiva. Naš prevashodni cilj je ostanak u ligi, a ako nam se ukaže prilika u završnici borićemo se za što bolji plasman, izjavio je Bašović.

Varda HE - Ilija

Ilija Vidaković, trener „Varde HE“, izrazio je razočarenje slabom igrom svojih igrača, čestitajući bijeljincima na zasluženoj pobjedi.

-Sasvim neobjašnjivo, naši igrači kao da su se prepali gostujuće ekipe. Kako drugačije objasniti početničke greške i toliku nepreciznost, ocjenio je Vidaković, dodajući da im u nastavku prvenstva predstoji grčevita borba za opstanak u društvu najboljih BiH košarkaških ekipa.

On je najavio pojačane treninge, jer ih očekuju izuzetno teške utakmice.
-U narednom kolu gostujemo „Mladosti“ u Mrkonjić Gradu. Ne predajemo se i igraćemo otvoreno, uz pojačan ritam, najavio je Vidaković.

VARDA HE – GRAĐANSKI BOBAR 53:63 (38:39)
(18:18, 20:21, 5:16, 10:8)

Gradska dvorana u Višegradu.
Gledalaca: 400.

VARDA HE: Nenad Đurđević 9, Andrića Đerić 2, Miloš Janković 13, Stefan Lakić, Srđan Mičić 9, Miloš Sekulić, Nemanja Stanimirović 8, Nemanja Karalić, Dušan Ognjenović, Branko Fulurija, Miljan Marković 6, Miroslav Radić 6.
Trener Ilija Vidaković, pomoćnik Borko Pereula.

GRAĐANSKI BOBAR: Nenad Pantić, Pavle Boljkovac 16, Marko Marković, Nebojša Erkić 14, Luka Jovanović 5, Bogdan Jovanović 4, Dragan Simić 10, Darko Damjanović 8, Zoran Kupusović, Đorđe Mičić 6, Bojan Radović.
Trener Sabahudin Bašović.

Sudije: Milan Adamović, Saša Babić i Miljan Šobot.
Delegat: Duško Bojović.